Stil på nätet

Mode för kvinnor och män

Därför är ett larm en bra investering

Därför är ett larm en bra investering

Har du fortfarande inte bestämt dig för huruvida du ska investera i ett larm eller ej? För att underlätta beslutsfattandet presenterar vi här ett antal anledningar till att införskaffa ett larmsystem.

Ett larm kan förhindra inbrott

I Sverige begås många inbrott varje dag. Många bostäder har inte tillräckliga säkerhetssystem för att förhindra att detta sker, och dessa hem blir därför enkla mål för brottslingar. Genom att ha ett larmsystem kan du på ett enkelt sätt skydda såväl din familj som era värdefulla ägodelar.

Det är billigare att skydda sig med ett larm

Dagens larmsystem blir allt billigare. För så lite som några hundra kronor i månaden kan du få ett komplett larm som skyddar dig dygnet runt. Mer avancerade säkerhetsfunktioner kostar naturligtvis extra, men ett grundläggande paket innehåller alla de funktioner du behöver för att hålla inbrottstjuvarna borta.

Din försäkring kan bli billigare

För att uppmuntra sina försäkringstagare att skaffa ett larm, ger många försäkringsbolag rabatt till de kunder som utrustar sitt hem med ett larmsystem. Storleken på dessa rabatter varierar, men du kan spara så mycket som 25 procent på den månatliga fakturan. Kontakta ditt försäkringsbolag för att höra vilka rabatter de kan ge dig – ditt larmsystem kan nämligen betala sig själv i slutändan.

Övervakning dygnet runt

De allra flesta hemlarm som finns på marknaden idag har rörelsesensorer, samt sensorer på dörrar och fönster. När du lämnar din bostad och larmar på systemet, kommer sensorerna aktiveras. När någon går in i din bostad och inte har koden till systemet, kommer polisen att meddelas om detta och genast skicka ut en patrull till platsen. De flesta larmföretag meddelar dig dessutom om ett inbrott har skett.

Rörelseaktiverad belysning

Om du inte har råd med ett komplett säkerhetssystem med larm, finns det fortfarande åtgärder du kan vidta för att förhindra att någon bryter sig in i din bostad. Du kan till exempel installera lampor med rörelsesensorer. Detta är det mest kostnadseffektiva sättet att avskräcka från inbrott. Dessa lampor är väldigt enkla att installera, och eftersom tjuvar inte vill bli sedda står denna typ av utrustning högt upp på listan över saker de vill undvika.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Stil på nätet

Tema av Anders Norén