Stil på nätet

Mode för kvinnor och män

Går det att få gratis flygresor genom bonuspoäng?

Det är möjligt att tjäna in gratis flygresor genom bonuspoäng med hjälp av flera olika bonusprogram samt betal- och kreditkort. Genom att vara insatt i hur bonusprogrammen fungerar maximeras antalet bonuspoängen och resan kan genomföras snabbare.

Samla via flygbolagets kort

Det vanligaste är att samla poäng via kortinköp med kort från flygbolaget. Exempelvis har både Norwegian och SAS kreditkort som ger poäng när kortet används till inköp. Det spelar alltså ingen roll vad som köps in med kortet – bonuspoäng ges på allt. Däremot får kortägaren generellt fler poäng om flygbiljetter köps hos det flygbolag som ger ut kortet.

Premiumkort ger mer

En del flygbolag har flera olika kreditkort. I dessa fall ger de dyrare premiumkortet mer poäng per krona. Men eftersom de har högre årsavgift är det inte säkert att det är lönsamt att teckna dessa enbart för att samla flygpoäng snabbare.

Läs guiden hur du får gratis flygresor genom bonuspoäng för fler tips!

Samla via samarbetspartners

Det är även vanligt att extra många poäng ges vid inköp hos någon av kortutgivarens samarbetspartners. Ofta är det reserelaterade tjänster eller produkter så som:

  • Hotell
  • Bilhyra
  • Drivmedel

Växla från andra poängprogram

Ytterligare ett sätt att samla är att växla till sig flygpoäng från andra förmånsprogram. Exempelvis kan personer som är medlemmar hos Coop tjäna bonuspoäng på alla matinköp. Dessa kan sedan växlas till SAS Eurobonus Extrapoäng.

Beställa gratis flygresor genom bonuspoäng

På flygbolagens hemsidor går det att se vilka flygresor som kan bokas helt, eller delvis, med de intjänade bonuspoängen. Att vänta in kampanjer där exempelvis ”halva poängpriset” erbjuds är en fördel. Däremot kan det vara svårt att vänta in kampanjer om resan förväntas genomföras ett specifikt datum.

Tips på vägen

Det tar tid att få gratis flygresor genom bonuspoäng men självklart beror det på hur mycket kortinköp som sker i vardagen. En person som reser mycket i tjänsten, och kan betala flygbiljetterna med eget kreditkort, kan samla betydligt snabbare än den personen som enbart köper in mat med kortet. Detta inte minst eftersom flygbiljetter brukar räknas som dubbelt, eller trippel bonusgrundade inköpsbelopp.

  • Gör alla inköp med kort

Använd kreditkort i vardagen och gör alla köp för att hela tiden samla poäng.

  • Jämför kreditkort

Det finns ett flertal kreditkort som lovar dig mycket genom bonuspoäng. Men det skiljer stort mellan dessa hur snabbt biljetterna kan köpas. Jämför olika kreditkort och dess villkor!

  • Räkna ut poängens värde

Är det bättre att få 100p istället för 5000p? Det beror helt på vad 1 poäng är värd. Kontrollera hos flygbolagen och lär dig värdet på bonusen som ges. Det blir då lättare att räkna ut hur mycket du behöver handla för per månad för att kunna åka utomlands gratis en gång per år.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Stil på nätet

Tema av Anders Norén