Stil på nätet

Mode för kvinnor och män

Konsten att sluta knyta skosnören

Det är vanligt att barn och även vuxna inte vill lägga tid på att knyta skosnören. Som tur är finns smidiga alternativ.

Många har nog upplevt att man letar nya skor till barnen. Blicken söker över skor där man slipper knyta skosnörena. Inte nödvändigtvis för att barnet inte kan knyta skorna. Utan för att man vet att barnet alltid själv väljer skor där hon eller han slipper. Så för att undvika risken att barnet går en hel sommar i tofflor eller gummistövlar letar man efter sådana där smidiga springvänliga skor, som bara är att dra på. Ibland har man tur och hittar precis vad man letar efter. Andra gånger, finns ingen modell i rätt storlek. Det är då det är viktigt att veta att vilka skosnören som helst kan bytas ut till ett par som inte behöver knytas.

Skosnören du inte knyter

I skohandeln finns olika sorters skosnören för att förvandla alla sorters skor till skor befriade från knytande av skosnören. Ett vanligt alternativ för många föräldrar är att helt enkelt köpa ett par skor som passar och är snygga. Därefter byta ut skosnörena till elastiska snören. De elastiska skosnörena träs i precis som vanliga skosnören. Därefter kan de fixeras med varandra genom en liten plastklämma. Med en sådan plastdetalj kan man justera hur hårt skon ska sitta.

En annan variant av skosnören man slipper knyta är de elastiska och lockiga. Skosnöret är tillverkat som en lång skruvad lock. Istället för att knyta rosett behöver barnet bara snurra de två snörena lite om varandra, så är det klart.

Köp vilka skor du vill

Så tänk inte så mycket på skosnören när du väljer skor. Om du själv eller barnen inte vill knyta skorna, så behöver ni inte det. Här finns flera bra skor där kravet om skosnören försvunnit.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Stil på nätet

Tema av Anders Norén