Stil på nätet

Mode för kvinnor och män

Smörgåstårta som mingelmat

Smörgåstårtan är på många sätt mingelmatens motsvarighet till självkörande bilar. Gästerna får hjälpa sig själva till en bit mat, utan att portionerna behöver uppmätas med stor precision, och när det hela är välplanerat behöver du som mat sällan ingripa. Skippa buffé som mingelmat, tänk smörgåstårta!

Detta är ett utmärkt sätt att underhålla sina gäster på när det kommer till maten. Det kräver dock viss planering. Du behöver till exempel se till att du har tillräckligt mycket mingelmat (smörgåstårta) för att det ska räcka till alla gäster. Du behöver också säkerställa att du har lika många tallrikar och bestick som du har gäster, och glöm för guds skull inte servetterna – smörgåstårta är en slags mingelmat som beroende på vilken fyllning den består av, kan orsaka visst kladd. I vissa fall kan pappers- eller plasttallrikar och -bestick vara ett alternativ, men om ditt mingel kräver en dukning av lite högre klass är porslin det enda alternativet.

Om du har alltför många gäster för att få plats vid ett enda bord, kan du behöva tänka lite utanför lådan för att få plats med alla gäster och all mingelmat. Din smörgåstårta kan du då placera på ett sidobord, eller så kan du istället fördela gästerna över flera bord och ställa fram en del av smörgåstårtan på alla bord.

Här finns delikat mingelmat!

Klassisk mingelmat som kan varieras

Även om de flesta svenskar har en ganska tydlig bild av hur en smörgåstårta ska se ut och vilka ingredienser den ska innehålla, kan det trots allt råda vissa delade meningar kring detta. Smörgåstårta är nämligen en typ av mingelmat som är väldigt tacksam på så sätt att den kan varieras i närmast oändlighet. Detta gör att du med fördel kan anpassa maten utifrån minglet och de personer som minglar. Varför inte ställa fram flera olika versioner av denna mingelmat, där varje smörgåstårta har ett unikt utseende!?

Du kan till exempel garnera din mingelmat med räkor, ägg, kaviar och gurka, men det går lika bra att pryda den med lite gröna löv, tomater och blommor som dekoration. Möjligheterna är som sagt närmast oändliga när det kommer till presentationen av denna maträtt!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Stil på nätet

Tema av Anders Norén