Stil på nätet

Mode för kvinnor och män

Förbättra hemmets karaktär

Det finns en rad ändringar man kan göra för att hemmet skall upplevas ljusare, mer exklusivt, renare eller mer trivsamt. Vissa av dessa åtgärder innebär en större renovering, men det också att med förhållandevis enkla medel nå den effekt som önskas. Att tapetsera hör till dessa enklare förbättringsarbeten man kan utföra. Arbetet går snabbt och man kan se resultat innan man går och lägger sig. Att byta fönsterbänkar är någonting annat som kan göra märkbar skillnad! Inte minst om man bor i ett hus som dras med kompositbrädor eller skivmaterial i någon form. Fönsterbrädor i natursten är någonting som inte bara fungerar optimalt, utan som också är väldigt vackert att titta på! Här kan man även välja sten utifrån färger.

Fönsterbrädor i sten

I äldre hus kan man ofta se fönsterbrädor i sten. Det är vanligt att man använder sig av marmor i någon form. Detta har sin förklaring och det är inte endast en fråga om design. En tung fönsterbräda i sten ligger på plats och skyddar virket i anslutning till densamma. En sådan fönsterbräda går dessutom att torka av även om vatten stått från en krukväxt under lång tid. Att beställa fönsterbrädor i naturmaterial är ganska enkelt men det är viktigt att man gör rätt när man mäter. Att slipa ner eller lägga till i efterhand är mycket svårt att göra utan att det senare kommer att synas. Viss diskrepans får man räkna med i och med att hus är byggda i trä mer eller mindre. Skulle denna skillnad vara för stor kan man jobba med fog i syfte att minimera synligheten av detta.

Allt för porösa material kan man med fördel välja bort om man har mycket växter. Förr eller senare kan vatten stå över tid vilket absorberas av stenskivan. För den som inte har några problem med vissa färgskiftningar kan detta vara ganska oviktigt. Om man dock är intresserad av att ha fönsterbrädorna just som de är vid leverans, kan ett annat material vara bra att testa.

Granit hör till de hårdare stenmaterial som finns. Detta är också en typ av sten som kommer i en rad färger. När man polerar röd granit får man en mosaik av nyanser. Detta kan fungera utmärkt oavsett vad för inredning man har i övrigt. Fönsterbrädor i natursten är någonting värt att utforska för den med önskan om vacker design.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Stil på nätet

Tema av Anders Norén