Stil på nätet

Mode för kvinnor och män

Infraröd bastu mot hudproblem

Många människor lider av olika typer av hudproblem som kan vara jobbiga på flera olika sätt. För någon är problemet smärtsamt och för någon annan kan det bara kännas jobbigt att huden är täckt av rodnader och blemmor. Att basta i en infraröd bastu kan dock avhjälpa flera typer av hudproblem, och dessutom bidra till flera andra hälsofördelar. Nedan kan du läsa mer om du tycker att det verkar intressant, eller om du kanske tillhör en av dom många med någon typ av besvär.

Så påverkas hudproblem i en infraröd bastu

Att hudproblem behandlas med olika former av ljusterapi är inget nytt men när det kommer till infraröd bastu har det minst sagt blivit en snackis. I en infraröd bastu finns infrarött ljus, som inte bara värmer kroppen utan som också tränger ner djupt i huden.

Vissa förklarar det med att man provocerar fram ett feberliknande tillstånd i kroppen, vilket i sin tur startar upp immunförsvaret. När man svettas till följd av värmen gör man sig också av med lagrade gifter, så kallade toxiner. Det röda ljuset sätter också fart på kollagenproduktionen – ett ämne som håller huden ung och frisk.  Det är alltså en rad olika saker som händer i kroppen när man stiger in i bastun – många saker som kan göra gott för huden.

Åkommor som kan behandlas

Det finns flera typer av hudproblem och åkommor som kan förbättras genom att regelbundet basta i en infraröd bastu. Alla har besvär är såklart individuella och vissa upplever mer effekt än andra. Men bland annat personer med psoriasis och eksem har enligt studier märkt en stor förbättring, samt personer med följande besvär:

  • Rosacea
  • Acne
  • Torr hud

Man bör också känna till att förändringen troligen inte kommer med en gång, utan som med många andra behandlingar behöver man ge det lite tid. Dessutom krävs, som tidigare nämnt, att man bastar regelbundet för att man ska kunna märka någon effekt och förbättring.

Fler hälsofördelar

Förutom att man kan förbättra sina hudbesvär genom att basta regelbundet i en infraröd bastu kan man även få en rad andra hälsofördelar på köpet. Bland annat är det väldigt avstressande och ger god återhämtning – något som är avgörande för varje människans välmående. Det är dessutom bra för hjärtkärlkonditionen som får sig en extra skjuts samt tack vare den ökade blodcirkulationen.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Stil på nätet

Tema av Anders Norén