Stil på nätet

Mode för kvinnor och män

Om att jobba via ett bemanningsföretag som psykolog

Psykologyrket är ett yrke där det för närvarande är stor brist på kompetenta kandidater att anställa. Det är också ett spännande och mångfacetterat yrke som passar dig som vill jobba med människor på ett vetenskapligt sätt. Du kan antingen söka jobb direkt hos en arbetsgivare eller ta anställning hos ett bemanningsföretag som psykolog och bli konsult.

Oavsett vilket av dessa bägge alternativ du väljer kan du få tillfälle att jobba inom någon av en rad olika områden. Du har även möjlighet att med tiden specialisera dig på ett specifikt område inom psykologin, såsom att:

  • hjälpa patienter som lider av depression, fobier eller andra mentala besvär
  • erbjuda rådgivningssamtal för att stötta, coacha och vägleda medarbetare på ett företag
  • jobba med människors hälsa och ohälsa på andra sätt.

Men varför skulle du då vilja arbeta via just ett bemanningsföretag som psykolog, undrar du kanske? Läs vidare så ska vi ge dig svaret på denna delikata fråga!

Fördelarna med att jobba för ett bemanningsföretag som psykolog

Den mentala ohälsan har ökat globalt under de senaste åren. Det har bland annat visa sig att pandemin under 2020-2021 ledde till en 25-procentig ökning av förekomsten av depression och ångest i världen. Även tidigare har dessa och andra mentala besvär ökat kraftigt. Framför allt demografiska förändringar sägs ha varit den orsak som har drivit på utvecklingen. Men oavsett anledning finns det idag en stor brist på psykologer i Sverige såväl som i andra länder.

Till fördelarna med att ta anställning hos ett bemanningsföretag som psykolog hör att du får:

  • Ett utvecklande arbetsliv. Du kan utvecklas mycket som yrkesperson genom att få en variation vad gäller arbetsplatser och arbetsområden. Du kan till exempel välja att jobba inom primärvården, företagshälsovården, elevhälsan, barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) eller vuxenpsykiatrin.
  • En stor flexibilitet. Personalbristen är redan stor och kan lätt öka till följd av föräldraledighet, sjukdom, semester eller liknande. Därför kan du få en flexibel tillvaro där du kan välja att hoppa in och stötta upp under en kortare tid. Men du kan även få arbeta hos en och samma uppdragsgivare under en längre tidsperiod om du föredrar lite mer kontinuitet.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Stil på nätet

Tema av Anders Norén