Stil på nätet

Mode för kvinnor och män

Tips när du ska använda lotion från Klairs

Tips när du ska använda lotion från Klairs

Klairs är ett varumärke som bland annat har lotion, ansiktsmasker och exfoliators i sitt sortiment. Den som är ny till att använda lotion och krämer kan ha nytta av ett par tips – för att ut så mycket som möjligt av krämerna.

Känseln viktigare än luktsinnet

När du applicerar och väljer lotion är det viktigare att använda känseln, snarare än luktsinnet. En kräm som luktar gott, men som inte hjälper med din torra hud, eller som ger dig utslag, är knappast ett gott alternativ. En kräm som luktar mindre gott, men som är effektiv och som inte irriterar huden, är givetvis ett bättre val.

Givetvis vill man också att krämerna ska dofta gott. De bästa salvorna doftar dock ofta ganska lite, eftersom parfymerade salvor sällan är lika skonsamma mot huden som de oparfymerade.

Använd rätt mängd – Klairs krämer är lätta

Till en början kan det vara lätt att avfärda vissa krämer på grund av att de känns för lätta eller, tvärtom, för fettiga och kladdiga. Det bästa är att pröva krämen ett par gånger innan man bestämmer sig. Klairs krämer är ganska lätta, och man kan behöva ta lite mer av den jämfört med ett par andra produkter, från andra varumärken, på marknaden.

Använd lotion efter duschen

Det bästa är att applicera Klairs krämer efter duschen. Huden bör inte vara blöt när salvorna appliceras, men väl fuktig. Är huden fuktig kommer den att absorbera salvorna betydligt effektivare, jämfört med när huden är torr eller blöt. De flesta kan notera att huden känns fuktigare under längre tid om appliceringen har gjorts strax efter dusch eller bad, när huden är just fuktig. Givetvis kan man också applicera salvorna någon gång under dagen när andan faller på – men det tycks inte vara lika effektivt. Läs även på förpackningen då det kan varierar mellan olika produkter från Klairs.

Stressa inte

För att få bra hy med hjälp av salvor är det en god idé att applicera dem regelbundet – och noggrant. Till exempel kan man göra det till rutin på morgonen efter att man har duschat. Skyndar man lite för mycket med appliceringen finns en risk att man slarvar med att applicera den ordentligt, eller att täcka alla torra områden.

Sammanfattning av tipsen:

  • Gå inte bara på lukten.
  • Använd rätt mängd.
  • Applicera när huden är fuktig.
  • Stressa inte och gör appliceringen till en rutin.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Stil på nätet

Tema av Anders Norén