Stil på nätet

Mode för kvinnor och män

Varför välja centraldammsugare?

Centraldammsugare har flera fördelar mot en ”vanligt” dammsugare – enda tydliga nackdelen är priset. Om du väljer att installera centraldammsugare kommer du få följande fördelar under veckostädningen:

  • För det första är centraldammsugare väldigt enkla att hantera när dammsugning ska ske. I jämförelse mot en traditionell dammsugare så försvinner både sladden och själva dammsugare. Här är det istället bara ett rör som dras ut från väggen som dammsugning sker med. Dammsugaren finns alltid nära och tillgänglig.
  • För det andra blir det betydligt tystare dammsugning. Det spelar ingen roll om resten av familjen tittar på TV – du kan dammsuga ändå. En svag susning är vad som hörs. Dammsug när barnen sover eller när du vill på dagen. Du behöver helt enkelt inte ta hänsyn till andra i lika stor utsträckning. Sedan är det ju självklart trevligt att kunna dammsuga utan hög bullernivå.
  • För det tredje håller dessa betydligt längre. Orsaken är att en centraldammsugare sitter monterad på ett ställe medan röret man dammsuger sitter på ett annat ställe. Du behöver därmed aldrig dra med dig dammsugaren runt omkring i bostaden (vilket brukar vara en av de vanligare orsakerna till skada). Självklart kan en centraldammsugare också gå sönder men risken är helt enkelt mindre.
  • För det fjärde behöver man inte tömma påsen lika ofta. En centraldammsugare är betydligt större än en klassisk modell. Därmed kan den även ha betydligt större påse.
  • För det femte är det bättre utifrån perspektivet att dammet verkligen försvinner. Ska du använda en klassisk dammsugare behöver denna har ett mycket effektivt filter för att inte släppa ut dammpartiklar i luften. Detta behöver även bytas ut med regelbundenhet. Detta kan ställas mot en centraldammsugare där filtret sitter vid själva maskinen vilket därmed innebär att något utsläpp av micropartiklar aldrig kan ske där man dammsuger. Är det extra viktigt att verkligen allt damm försvinner kan centraldammsugare vara en tydlig fördel. Bland annat har allergiker upplevt tydlig skillnad i luftens renlighet när de infört en centraldammsugare och börjat använda denna.
  • För det sjätte är det styrkan. Det är inte ovanligt att en centraldammsugare är dubbelt eller tre gånger så stark som en vanlig dammsugare. Det blir helt enkelt renare på djupet.

Fråga gärna någon som har centraldammsugare så kan de förklara fördelarna.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Stil på nätet

Tema av Anders Norén