Stil på nätet

Mode för kvinnor och män

Rakset för gentleman

Det är få morgonritualer som kräver samma noggrannhet och precision som en ordentlig rakning! Både den med tunnare och grövre skäggväxt vet vilken skillnad en grundlig rakning gör. Således bör man inte slarva med vare sig attiraljer eller hantverk när man skrider till verket innan dagen har börjat! Ett rakset värt namnet är någonting som borde finnas i varje mans badrumsskåp. Beroende på hur man väljer att raka sig kan dessa rakset dock variera sett till såväl innehåll som produkter.

Rakkniv eller hyvel?

När det kommer till val av redskap för rakning är det en smakfråga. Vissa kan inte tänka sig någonting annat än att använda rakkniv medan andra föredrar en säkerhetshyvel. Ytterligare någon kanske hellre väljer en flerbladshyvel? Det senare är förvisso inte någonting klassiskt, men kan fungera väl så bra om man är van vid användning av en sådan. Oavsett vad man väljer är det viktigt att bladet är vasst! Den som testat att raka sig med ett utdaterat blad vet hur det rycker i varje skäggstrå och lämnar huden skrovlig av rakfinnar. Valet av rakblad handlar om såväl skäggväxt som erfarenhet. Att satsa på de vassaste bladen är bra om man har grövre skägg. Rör det sig istället om ett tunnare skägg kan man ha större frihet att välja.

Rakset med stil

Vid köp av ett rakset är det vanligt att följande avses:

  • Rakhyvel/rakkniv
  • Ställ för verktyget
  • Tvålkopp
  • Rakborste
  • Raktvål

I mångt och mycket handlar det om att välja ett rakset man uppskattar visuellt såväl som till dess effekt. Det finns ett stort utbud att välja bland för den som är i färd med att förläna sig eller någon annan en present! Bland annat kan man se dessa finare rakset som en bra start. Oavsett vilket man väljer kan man känna sig trygg i att de är av bra kvalitet och att ingenting lämnats åt slumpen.

Skulle man höra till de som inte renrakar sig utan endast ansar och vårdar kanterna på skägget, kan man med fördel komplettera med produkter som vårdar och underlättar skäggets yttre. Det finns många alternativ för den som är intresserad av ett vårdat skägg!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Stil på nätet

Tema av Anders Norén