Stil på nätet

Mode för kvinnor och män

De billigaste mobilabonnemangen har…

Vad kännetecknar riktigt billiga mobilabonnemang? Vilka kan väljas av personer som vill pressa ner priset på mobilräkningen? De billigaste mobilabonnemangen har ofta…

 • Ingen bindningstid
  Förr var det alltid billigare att teckna abonnemang med lång bindningstid. Eftersom kunden band upp sig kunde operatören ge rabatt. Detta har delvis ändrats. Det finns fortfarande ett par operatörer som har bindningstid och erbjuder viss rabatt men de billigaste mobilabonnemangen hittas inte hos dessa. Det är istället hos de mindre operatörerna som de lägre priserna kan hittas. Hos dem är det uteslutande abonnemang utan bindningstid. De kunder som söker låga priser vet att de riskerar för mycket att binda upp sig på långa avtal.
 • Ofta rabatt första månaderna
  En annan punkt som kännetecknar ”budgetalternativen” är att nya kunder får rabatt under ett par månader. Det är ofta de billigaste mobilabonnemangen som med detta erbjudande blir ännu billigare – i alla fall i början. För kunderna blir det ett sätt att prova på operatören till ett rabatterat pris och för operatören ett sätt att få nya kunder, som förhoppningsvis stannar.
 • (Sämre kundtjänst)
  Denna punkt gäller inte alla operatörer inom budgetsegmentet – men vissa. Ett sätt att kunna erbjuda riktigt låga priser är att begränsa tillgången till kundtjänst genom att bara ha chat eller mail. Detta medan alla stora operatörer även erbjuder kundtjänst via telefon.

Jämför de billigaste mobilabonnemangen

Det finns flera sätt att jämföra priser, service och andra fördelar med olika abonnemang.

 1. Jämför via jämförelsesidor
  På internet finns så kallade jämförelsesidor. Dessa ställer aktuella abonnemang mot varandra utifrån vissa kategorier. Det finns exempelvis sidor som enbart jämför de billigaste mobilabonnemangen samt de som jämför de med fri surf (vilket är dyrare).

  Detta bör vara det enklaste sättet då all viktig information är sammanfattad vid varje unikt erbjudande.

 2. Läsa på och jämföra
  Det andra alternativet är att besöka operatörernas hemsidor och läsa på om de olika alternativen. Fördelen med detta är att all information går att nå. På jämförelsesidorna presenteras överlag en sammanfattande text med fördelar och nackdelar hos abonnemanget.

  Att däremot besöka 10 hemsidor, kontrollera priser och avtal, för att sedan jämföra dessa tar tid. Det bör alltså vara betydligt enklare att gå via en jämförelsesida och välja något av de billigare mobilabonnemangen via dessa sidor.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2024 Stil på nätet

Tema av Anders Norén